AZ blijft azen op derde plek na benauwde zege op Cambuur

21 maart 2015, 22:46   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 23:21

Na twee verloren wedstrijden heeft AZ weer een keer de volle drie punten gepakt. In eigen huis werd SC Cambuur moeizaam met 2-1 verslagen. Een doelpunt in de blessuretijd van Markus Henriksen zorgde voor de ontlading in het AFAS stadion. Door de drie punten weten de Alkmaarders weer aan te haken bij de strijd om plaats drie, de positie die een ticket voor Europees voetbal oplevert. De andere doelpunten kwamen op naam van Nemanja Gudelj (AZ) en Bartholomew Ogbeche (Cambuur).

Na de winterstop wilde een in vorm kerend AZ alle pijlen op de tweede plek richten, maar zware nederlagen tegen Vitesse en Utrecht (1-3 en 2-6) de afgelopen weken leken roet in het eten te gooien. Volgens trainer John van de Brom zou nieuw puntenverlies in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur het einde van de aspiraties betekenen.

In het eerste half uur had SC Cambuur moeite om in de wedstrijd komen. Balverlies van de Friezen leidde tot een prima kans op een tweede treffer voor de thuisploeg, na een mooie rush van vleugelverdediger Mattias Johansson. De Zweed kon tot drie maal toe schieten: eerst stuitte hij op verdedigers van Cambuur, daarna op keeper Nienhuis. Een derde poging ging over het doel.

Daarna zakte het veldspel van AZ ver weg, en ontpopte zich, onder het oplettend oog van de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann, een matte wedstrijd. Vlak na rust werden de toeschouwers weer wakker geschud, ditmaal door een grote kans voor de uitploeg. Een grove uitverdedigingsfout van Hoedt leidde ertoe dat Rosheuvel de bal zo in de voeten gespeeld kreeg. Hij bracht spits Ogbeche in stelling, maar een katachtige redding van keeper Esteban hield Cambuur van scoren af.

De verdiende gelijkmaker zorgde ervoor dat de thuisploeg wakker schoot. Het  slotoffensief van AZ leverde kansen op voor Hupperts, die de buitenkant van de paal raakte, en Berghuis, die hard in het zijnet schoot. Pas in de blessuretijd wist AZ de tweede erin te leggen. Simon Poulsen kon aan de linkerkant ver doorlopen en terugleggen op de geheel ongedekte Markus Henriksen, die op de rand van de zestien stond opgesteld. Hij wist wel raad met de vrije schietkans: 2-1.

Door de late treffer pakt AZ drie belangrijke punten, en blijft het in de race om de derde plek, die garantie geeft op Europees voetbal. De Alkmaarders kunnen nu rustig achteruit zakken en kijken wat Feyenoord morgen doet in de topper tegen PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen