Fans eisen vertrek Booy: "Ik loop er niet voor weg"

21 maart 2015, 22:10   Bijgewerkt: 22 maart 2015, 09:48

Medio februari was het feest bij Go Ahead Eagles, na de gewonnen IJsselderby tegen PEC Zwolle. Maar daarna presteerde de ploeg uit Deventer niets meer. Er werd vijf keer op rij verloren, zonder ook maar één doelpunt te maken. Zaterdag was Vitesse met 0-2 te sterk in de Adelaarshorst. Na afloop was het bij het stadion onrustig, een aantal fans eist het ontslag van coach Foeke Booy. De oefenmeester, die na het seizoen sowieso vertrekt bij Go Ahead, blijft echter strijdbaar.

"Die druk is er altijd. Die is er niet nu ineens", zegt Booy tegen de NOS. "Je wil volgend jaar weer in de Eredivisie spelen, maar het wordt nu erg spannend. De fans maken zich zorgen, dat snap ik wel. En als er iemand verantwoordelijk is, dan ben ik dat. Ik vind dit ook niet leuk, maar we zitten wel in deze situatie. Ik loop er niet voor weg. Dat vind ik laf. Ik werk hard en ik zal er alles aan doen om deze mooie club in de Eredivisie te houden."

Booy: "Als je wil winnen, zal je moeten scoren. We moeten op zoek naar goals. We hebben daar na de winterstop ontzettend veel moeite mee. De organisatie staat wel, maar de druk wordt zo hoog, het vertrouwen neemt snel af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen