Fans eisen vertrek Booy: "Ik loop er niet voor weg"

Fans eisen vertrek Booy: "Ik loop er niet voor weg"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 maart 2015 – Medio februari was het feest bij Go Ahead Eagles, na de gewonnen IJsselderby tegen PEC Zwolle. Maar daarna presteerde de ploeg uit Deventer niets meer. Er werd vijf keer op rij verloren, zonder ook maar één doelpunt te maken. Zaterdag was Vitesse met 0-2 te sterk in de Adelaarshorst. Na afloop was het bij het stadion onrustig, een aantal fans eist het ontslag van coach Foeke Booy. De oefenmeester, die na het seizoen sowieso vertrekt bij Go Ahead, blijft echter strijdbaar.

"Die druk is er altijd. Die is er niet nu ineens", zegt Booy tegen de NOS. "Je wil volgend jaar weer in de Eredivisie spelen, maar het wordt nu erg spannend. De fans maken zich zorgen, dat snap ik wel. En als er iemand verantwoordelijk is, dan ben ik dat. Ik vind dit ook niet leuk, maar we zitten wel in deze situatie. Ik loop er niet voor weg. Dat vind ik laf. Ik werk hard en ik zal er alles aan doen om deze mooie club in de Eredivisie te houden."

Booy: "Als je wil winnen, zal je moeten scoren. We moeten op zoek naar goals. We hebben daar na de winterstop ontzettend veel moeite mee. De organisatie staat wel, maar de druk wordt zo hoog, het vertrouwen neemt snel af."

Reacties

gerelateerd