Koke legt met vrije trappen basis voor zege Atlético

21 maart 2015, 21:14

Na drie gelijke spelen op rij heeft Atlético Madrid weer eens drie punten bijgeschreven in de Spaanse competitie. De titelverdediger boekte zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderón een 2-0 thuiszege op middenmoter Getafe. Onlangs speelde Atlético gelijk tegen Sevilla, Valencia en Espanyol.

Met zijn eerste competitiegoal sinds zijn terugkeer bij zijn jeugdliefde Atlético opende Fernando Torres in de derde minuut de score. De aanvaller knikte fraai raak uit een vrije trap van Koke. Laatstgenoemde stond op slag van rust met een volgende vrije trap ook aan de basis van de 2-0. Ditmaal werd de voorzet van Koke nog verlengd door Raul Jiménez, waarna Tiago het leder tegen de touwen kopte.

Atlético blijft ondanks de winst op de vierde plek in La Liga, maar de achterstand op nummer drie Valencia bedraagt nu nog maar één punt: zestig om 59. De equipe uit de sinaasappelstad zegevierde vrijdag met 0-4 bij Elche CF. Koploper FC Barcelona (65 punten) en nummer twee Real Madrid (64) staan zondag tegenover elkaar in Camp Nou.