NEC nog geen kampioen ondanks ruime zege

NEC nog geen kampioen ondanks ruime zege

20 maart 2015 – Ondanks een ruime overwinning bij MVV (1-4) moet NEC nog even geduld hebben voor de titel in de Jupiler League een feit is. Concurrent FC Eindhoven pakte vrijdag in het thuisduel met Sparta (1-0) namelijk ook drie punten, waardoor de Nijmeegse ploeg pas over twee weken (na de interlandweek) in de eigen Goffert tegen datzelfde Sparta kampioen kan worden.

Het is pas halverwege maart, maar toch moest KNVB-directeur Bert van Oostveen al op pad met de kampioensschaal in de koffer. NEC kon vrijdag in de uitwedstrijd tegen MVV, zeven speelrondes voor het einde, de snelste kampioen ooit worden in de Jupiler League. Daarvoor moest het zelf winnen in Maastricht, daarnaast was er puntenverlies van FC Eindhoven nodig in diens thuiswedstrijd tegen Sparta.

Deel één van het scenario kwam op duidelijke wijze uit, al moest NEC zich wel terug knokken van een achterstand tegen MVV. Jordy Croux schoot de thuisploeg in de dertiende minuut op 1-0, nadat hij NEC-verdediger Giovanni Gravenbeek aftroefde in een onderling duel. Rens van Eijden had met twee goals een groot aandeel in de ommekeer. De verdediger maakte in de 21ste minuut gelijk uit een hoekschop en tekende twaalf minuten na de pauze voor de 1-2, ditmaal door in de rebound te reageren na een kopbal van Sjoerd Ars tegen de paal. Ars had voor de doelwissel al de lat geraakt. In het laatste kwartier had de spits wel succes in de afwerking. Eerst schoot hij met rechts de 1-3 binnen, in de slotfase legde hij uit een makkelijk gegeven strafschop de eindscore vast op 1-4.

Tom Boere was er verantwoordelijk voor dat het vanavond nog geen feest is in Nijmegen. De aanvaller van FC Eindhoven maakte voor eigen publiek tegen Sparta het enige doelpunt (1-0). Hij deed dat vlak na rust met een fraaie kopbal. In de 73ste minuut joeg Sparta-speler Denis Mahmudov de bal tegen de touwen, maar de gelijkmaker werd afgekeurd vanwege buitenspel. NEC heeft over twee weken, na de interlandronde, thuis tegen Sparta genoeg aan een punt om de titel veilig te stellen.

FC Volendam nam met een 4-1 thuiszege op Helmond Sport de derde plaats over van Roda JC Kerkrade, dat zaterdag nog wel bij FC Den Bosch op visite gaat. FC Oss had op gelijke hoogte met Roda kunnen komen, maar verloor met 1-0 bij Jong FC Twente. Hekkensluiter RKC Waalwijk pakte thuis een punt tegen subtopper FC Emmen (1-1).

gerelateerd