NEC nog geen kampioen ondanks ruime zege

20 maart 2015, 22:16   Bijgewerkt: 21 maart 2015, 00:10

Ondanks een ruime overwinning bij MVV (1-4) moet NEC nog even geduld hebben voor de titel in de Jupiler League een feit is. Concurrent FC Eindhoven pakte vrijdag in het thuisduel met Sparta (1-0) namelijk ook drie punten, waardoor de Nijmeegse ploeg pas over twee weken (na de interlandweek) in de eigen Goffert tegen datzelfde Sparta kampioen kan worden.

Jupiler League schaal

Deel één van het scenario kwam op duidelijke wijze uit, al moest NEC zich wel terug knokken van een achterstand tegen MVV. Jordy Croux schoot de thuisploeg in de dertiende minuut op 1-0, nadat hij NEC-verdediger Giovanni Gravenbeek aftroefde in een onderling duel. Rens van Eijden had met twee goals een groot aandeel in de ommekeer. De verdediger maakte in de 21ste minuut gelijk uit een hoekschop en tekende twaalf minuten na de pauze voor de 1-2, ditmaal door in de rebound te reageren na een kopbal van Sjoerd Ars tegen de paal. Ars had voor de doelwissel al de lat geraakt. In het laatste kwartier had de spits wel succes in de afwerking. Eerst schoot hij met rechts de 1-3 binnen, in de slotfase legde hij uit een makkelijk gegeven strafschop de eindscore vast op 1-4.

FC Volendam nam met een 4-1 thuiszege op Helmond Sport de derde plaats over van Roda JC Kerkrade, dat zaterdag nog wel bij FC Den Bosch op visite gaat. FC Oss had op gelijke hoogte met Roda kunnen komen, maar verloor met 1-0 bij Jong FC Twente. Hekkensluiter RKC Waalwijk pakte thuis een punt tegen subtopper FC Emmen (1-1).