Stegeman focust zich louter op Heracles en rekent niet

20 maart 2015, 16:02

Heracles Almelo sloeg vorige week een belangrijke slag, door met 1-3 te winnen in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. De Heraclieden willen deze lijn maar wat graag doortrekken in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen van komende zaterdag. Trainer John Stegeman weet dat de resultaten van de concurrenten in de strijd tegen degradatie momenteel belangrijk zijn, maar wil dat Heracles zich op zichzelf focust.

"Het gaat om onze eigen ploeg, we moeten zelf zorgen dat we aan het einde van de rit voldoende punten hebben", zegt Stegeman op de clubwebsite. "Met rekenen zijn we nu niet bezig, we leven van wedstrijd naar wedstrijd. We hebben de afgelopen weken het goede gevoel weer te pakken, een beetje vergelijkbaar met het gevoel dat we voor de winterstop hadden. Winnen geeft een prettig gevoel, ik vind dat we al een langere periode behoorlijk stabiel zijn. Daar moeten we vertrouwen uit putten", aldus de coach van Heracles.

Heerenveen is een ploeg die lastig te bestrijden is, stelt Stegeman. "Ik verwacht morgen een pittige zware wedstrijd. Heerenveen is echt een goede ploeg, ze zijn voetballend goed, scoren veel en zijn gevaarlijk in de omschakeling. Met Mark Uth hebben ze een uitstekende spits die we goed kennen en ze hebben ook nog een goede pinchhitter achter de hand. Maar zoals elke wedstrijd zullen we het zelf moeten doen. En als we ons niveau halen van de laatste weken ben ik er van overtuigd dat we ook tegen Heerenveen een resultaat kunnen halen."

Bart Schenkeveld en Mike te Wierik zijn niet inzetbaar bij de Almeloërs. Aanvoerder Mark-Jan Fledderus loopt rond met lichte klachten, maar kan wel spelen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen