Lodeweges moet weer puzzelen met basisopstelling

20 maart 2015, 14:23

Dwight Lodeweges lijkt nooit over een volledig fitte selectie te beschikken bij sc Heerenveen. De in Canada geboren coach moet voor het uitduel met Heracles Almelo wederom puzzelen in zijn startopstelling. Lerin Duarte en Simon Thern zijn geblesseerd, Pele van Anholt is na zijn rode kaart tegen Ajax (1-4 verlies) geschorst. Per slot van rekening is Joey van den Berg een twijfelgeval.

Van den Berg kwakkelt al weken met knieklachten en kon vrijdag daarom niet trainen. "Joey traint aangepast. Met Joey en de medische staf gaan we bespreken wat het beste is. Samen komen we er wel uit", zegt Lodeweges op de clubwebsite. De trainer van Heerenveen is blij dat er na het weekend een interlandperiode aanbreekt. "Dat komt voor onze blessures goed uit."

Doke Schmidt zal Van Anholt vervangen, Janio Bikel krijgt, net als tegen Ajax, weer een basisplaats. Het is niet duidelijk wie de derde middenvelder zal zijn, als Van den Berg het niet redt. "We hebben opties. Pelle, Morten, maar ook Namli kan op die positie uit de voeten, maar we kunnen ook van systeem veranderen en dan zou Sam achter de spitsen kunnen spelen."

Lodeweges vindt het lastig om te voorspellen hoe Heracles tactisch voor de dag zal komen. "Heracles zakt vaak in om de tegenstander rond de middenlijn op te vangen. Vorige week bij ADO speelden ze niet alleen anders, maar ook met andere mensen. Die wedstrijd wonnen ze met 3-1. Dan lijkt er weinig reden om te veranderen, maar  hoe en met wie ze het morgen gaan doen, weet ik nog niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen