Uitnodiging verrast Lukoki: "Maar het voelt goed"

20 maart 2015, 08:04

Jody Lukoki heeft een mooie beloning gekregen voor zijn prestaties in het shirt van PEC Zwolle. De rappe vleugelaanvaller is voor de eerste keer in zijn carrière opgeroepen voor de nationale ploeg van de Democ. Republiek Congo, het land dat hij op éénjarige leeftijd moest ontvluchten. De oud-Ajacied kan zijn debuut maken in de oefeninterland tegen Irak, op 28 maart.

Er heerst een gevoel van trots bij Lukoki, na de invitatie van bondscoach Jean-Florent Ibenge voor de nationale selectie van DR Congo. De oefenmeester belde de speler van PEC Zwolle persoonlijk op. "Mijn broer zei gelijk: 'Doen!'. Mijn ouders lieten me er vrij in. Zij steunen me in alles, net als mijn vertrouwensman Chiel Dekker. De bondscoach vertelde me dat hij me er graag bij heeft. Het doel is om het WK van 2018 te halen. Met veel jonge jongens, Europese jongens ook, waar ik ook bij hoor."

Het kwam wel als een verrassing voor Lukoki. "Ik had het eigenlijk niet verwacht, want ik heb alle jeugdelftallen van Nederland doorlopen. Maar dit voelt goed. Het is mijn geboorteland", aldus de vleugelaanvaller, die al vroeg in zijn leven wegens een burgeroorlog samen met zijn ouders en tweelingbroer Madjer naar Amsterdam vluchtte. De familie ging weg van de ellende. "Ze keren er wel nog regelmatig terug en vertellen me dat het een mooi land is. Maar dat is heel anders geweest", doelt Lukoki in De Telegraaf op zijn ouders.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen