Utrecht treft NAC Breda: "Wij hebben veel meer kwaliteit"

19 maart 2015, 14:10

FC Utrecht hoopt er komende vrijdag in de eigen Galgenwaard weer een feest van te maken, als NAC Breda op visite komt. De Domstedelingen wonnen onlangs in eigen huis met 6-1 van FC Dordrecht en met 6-2 van AZ en willen dit kunstje maar wat graag herhalen tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Assistent-coach Harry van den Ham blikte, als vervanger van de zieke Robby Alflen, vooruit op het duel met NAC.

"De spelersgroep moet zich beseffen dat we nog zeven wedstrijden voor de boeg hebben en daarin dus nog 21 punten kunnen pakken. Je hoort het publiek weleens zingen: 'Alles of niets'. Wat mij betreft geldt dat vanaf nu voor elke wedstrijd", zegt Van den Ham op de website van zijn werkgever. "Dat maakt deze fase van het seizoen juist zo mooi. We spelen nog vier keer thuis, spelen in uitwedstrijden tegen onder meer ADO Den Haag en Go Ahead Eagles; teams die het moeilijk hebben", aldus de assistent-trainer, die afgelopen zomer overkwam van FC Dordrecht.

Van den Ham zag dat NAC in de afgelopen vier wedstrijd zeven punten verzamelde. "NAC Breda is kwetsbaar, maar heeft een boost gekregen van de overwinning op Go Ahead Eagles en met name de manier waarop die tot stand kwam. Maar ik vind dat wij veel meer kwaliteit hebben. Die komt boven, mits we qua strijd minimaal hetzelfde leveren als NAC", aldus Van den Ham.

De rechterhand van Alflen wil strijdlust zien bij Utrecht. "De Galgenwaard moet een bastion zijn. Dat moeten we met z'n allen uitdragen. De spelers, de trainers, de medewerkers en natuurlijk de fans. Barry Hughes zei hier ooit, vlak voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht: 'PSV is nu onderweg naar de Galgenwaard. Die zitten nu al te rillen in de bus'. Dát moeten we hebben. Zó moet het zijn. Kom je als tegenstander naar Utrecht toe, dan weet je zeker dat je een verschrikkelijk zware, moeilijke partij voor je kiezen krijgt. Dát is FC Utrecht, dát is de passie die bij deze club hoort", besluit Van den Ham.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen