Problemen voor Dnjepr: "Een flinke klap voor ons"

19 maart 2015, 11:40

Dnjepr Dnjepropetrovsk leeft allesbehalve zorgeloos toe naar de Europa League-return met Ajax. Naast coach Myron Markevich, die wegens ziekte achtergebleven is in Oekraïne, mist de ploeg vijf spelers. Drie daarvan, onder wie captain Ruslan Rotan, kregen in de heenwedstrijd een gele kaart en zijn geschorst.

Naast Rotan ontbreekt ook onder meer Roman Zozulya, de maker van het enige doelpunt in de heenwedstrijd in Kiev (1-0). Vedette Yevhen Konoplyanka erkent dat zijn ploeg door de schorsingen flink verzwakt is. "Vijf spelers ontbreken, dat is een flinke klap voor ons", zegt hij op UEFA.com. Toch probeert de international van Oekraïne, zelf net hersteld van een blessure, ook de positieve kant te bekijken. "Zelf was ik in de heenwedstrijd pas zeventig procent fit. Hopelijk kan ik mezelf in de return in Amsterdam wel van mijn beste kant laten zien."

De taken van de zieke Markevich worden in de ArenA overgenomen door zijn assistent, Olexandr Ivanov. Ook hij kan niet om de vele afwezigen heen. "We zijn goed voorbereid, maar missen in iedere linie een belangrijke speler. Andere spelers kunnen zich nu bewijzen, we willen hier geschiedenis schrijven", stelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen