NEC gaat voor snelste titel én puntenrecord

19 maart 2015, 09:15

NEC kan vrijdag voor een fraaie primeur zorgen. Nog nooit slaagde een club uit de Jupiler League erin om met zeven speelronden te gaan al de titel te pakken, waardoor de Nijmegenaren de snelste kampioen ooit kunnen worden in de eerste divisie. "We willen de schaal zo snel mogelijk veiligstellen", verzekert aanvoerder Rens van Eijden in De Telegraaf.

Het kampioenschap lonkt al voor NEC, maar de ploeg van coach Ruud Brood is wel afhankelijk van de concurrentie. "We moeten op bezoek bij MVV een beter resultaat neerzetten dan FC Eindhoven tegen Sparta. Maar als het in Limburg nog niet lukt, krijgen we na de interlandbreak een nieuwe kans. Dan komt Sparta bij ons op bezoek", weet Van Eijden, die met de koploper maar liefst 21 punten voor staat op de nummer twee.

Het is in ieder geval al duidelijk dat NEC volgend jaar weer in de Eredivisie te bewonderen is. "Dat is voor ons heel belangrijk. Er is hier een geoorloofd risico genomen met het behoud van een aantal dure spelers. Ik denk dat de club in een gat valt als promotie niet zou lukken. Dat kan nu niet meer misgaan", glimlacht Van Eijden.

De captain van NEC is ambitieus en gaat niet alleen voor het kampioenschap, maar ook voor een puntenrecord. RKC Waalwijk pakte in het seizoen 1987/1988 96 punten. "We moeten het maximale van onszelf vragen. We kunnen dit seizoen tot 104 punten komen. Dat zal niet makkelijk zijn, want dan moeten alle resterende wedstrijden gewonnen worden. Maar dat moeten we nastreven. Dan trek je de goede lijn ook gelijk door richting volgend seizoen", aldus Van Eijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen