Dodelijke Tevez pijnigt kansloos Dortmund

Ger
18 maart 2015, 22:50   Bijgewerkt: 18 maart 2015, 23:18

Juventus heeft deelname aan de kwartfinales van de Champions League veiliggesteld. Op bezoek bij Borussia Dortmund werd vrij eenvoudig gewonnen, zonder achterin ook maar iets weg te geven. De Italiaanse grootmacht speelde heel degelijk en was dodelijk in de tegenstoot. De grote man was Carlos Tevez, die met twee goals én een assist niet te stoppen was: 0-3.

De elf basisspelers van De Oude Dame konden voorafgaand aan het fluitsignaal met opgeheven hoofd de veters strikken. In Turijn wist Juventus de eerste veldslag te winnen dankzij treffers van Tévez en Álvaro Morata, terwijl smaakmaker Marco Reus iets terugdeed namens de Duitsers (2-1). De kampioen van Italië had de opdracht om in Dortmund het doel schoon te houden, en te wachten op die ene kans in de tegenaanval.

Toch gebeurde meteen datgene waar succestrainer Jürgen Klopp zijn mannen van tevoren ongetwijfeld voor had gewaarschuwd: een snelle tegengoal. Een razendsnelle zelfs, want na twee minuten was het al raak voor de Italianen. Tevez besloot bij zijn eerste balcontact meteen om uit te halen. Uit stand, vanaf ongeveer twintig meter, pegelde hij de bal loeihard in de korte kruising. Roman Weidenfeller, met zijn 38 jaar inmiddels een zeer ervaren sluitpost, kon de bal alleen maar nakijken. Een nóg betere uitgangspositie voor Juventus, want Dortmund moest er nu minimaal twee gaan maken. 

In de tweede helft leek het geloof bij Borussia volledig weg te vloeien. De Italianen profiteerden van slordigheden en wonnen, in tegenstelling tot het eerste deel van de wedstrijd, veel duels. Arturo Vidal was de motor op het middenveld die voor aanvoer zorgde richting zijn collega's in de voorhoede, normaal gesproken het werk van de afwezige Adrea Pirlo. Tevez legde de bal bekeken af op Morata, die de beslissing simpel kon binnentikken. Even later schoot de Argentijn zelf de 0-3 tegen de touwen, waardoor de wedstrijd helemaal op slot ging. Juventus bereikt eenvoudig en verdiend de kwartfinale van de Champions League, terwijl het seizoen van Borussia Dortmund alleen maar akeliger wordt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen