Schmidt over missers: "Al blij dat ik vijf vrijwilligers vond"

18 maart 2015, 08:46

Bayer Leverkusen was zeer dicht bij een daverende verrassing in de Champions League, waar het er net niet in slaagde om Atlético Madrid uit te schakelen. De Duitsers wonnen in eigen huis met 1-0 van de verliezend finalist van vorig jaar, maar gingen in de return in het Estadio Vicente Caldern met 1-0 ten onder. Vervolgens werd er verloren na strafschoppen.

Roger Schmidt, de coach van Leverkusen, zag dat ervaring de doorslaggevende factor was in de beslissende strafschoppenreeks. "Wij hebben een jong team, dat weinig ervaring heeft. Het is niet eenvoudig om te overleven in een stadion als het Vicente Calderón. We hadden niet genoeg concentratie in de penaltyserie, we waren niet koelbloedig genoeg", aldus de trainer. "Ik feliciteer Atlético, maar ik feliciteer mijn eigen team ook. We hebben goed verdedigd."

De trainer van Leverkusen heeft veel respect voor Atlético. "Het fysieke spel is een belangrijk onderdeel in het voetbal en dat heeft ze de afgelopen jaren veel succes opgeleverd. Ze hebben een zeer positieve mentaliteit. Het was een spannend duel met weinig kansen, dat geeft aan dat we er wel een echte wedstrijd van gemaakt hebben. De teleurstelling zit hem puur in het resultaat. We gan ons nu weer op de Bundesliga richten, we moeten ons weer voor de Champions League kwalificeren."

Schmidt heeft geen verwijten richting de penaltynemers. "Ik ben al blij dat ik vijf vrijwilligers heb gevonden om de strafschoppen te nemen. Ik probeerde een zekerheidje te kiezen voor de eerste en laatste penalty, maar dit heeft niet geholpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen