Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Arveladze: "Nu wel verdrietig na fantastische tijd"

Arveladze: "Nu wel verdrietig na fantastische tijd"

17 maart 2015 – Het afscheid van Kasimpasa valt Shota Arveladze zwaar. De trainer besloot te vertrekken nadat de club van onder meer de Nederlanders Ryan Donk en Ryan Babel had verloren Konyaspor. Momenteel staat Kasimpasa op een teleurstellende plek in de middenmoot. Jan Wouters maakt het seizoen als interim-coach af.

"Ik heb Jan gevraagd het seizoen af te maken. Normaal gesproken keert hij daarna terug in zijn rol als hoofd van de jeugdacademie", aldus Arveladze in De Telegraaf. "Ik heb een fantastische tijd bij Kasimpasa gehad, dus ben ik nu wel verdrietig. Het eerste jaar werden we zesde en vorig seizoen zelfs vierde. We hebben de club vanaf nul opgebouwd tot waar die nu staat. Daar ben ik trots op."

De voormalig speler van Ajax en AZ wijt zijn vertrek aan pech. "Voor de winterstop presteerden we met 23 punten uit zestien wedstrijden gewoon goed, maar daarna wilde het maar niet lukken. In de laatste zes duels kregen we vijf penalty's tegen en we gaven telkens te makkelijk een voorsprong uit handen. Vorige week tegen Akhisar stonden we zelfs met 2-0 voor."

Arveladze is nog niet bezig met zijn toekomst. "Dit is niet het moment om daar over te praten. Met AZ heb ik twee keer gesproken, waarna ik zelfs een officiële aanbieding kreeg. We zullen zien wat de toekomst brengt."

gerelateerd