Italië door briefje opnieuw in ban van omkoping

Ger
16 maart 2015, 14:08

Het Italiaanse voetbal dreigt opnieuw te maken te krijgen met een omkoopschandaal. Na een wedstrijd in de Serie B is een briefje gevonden met daarop geschreven een opmerking die als aanwijzing voor de scheidsrechter opgevat kan worden.

Het gewraakte stukje papier werd na de wedstrijd tussen Frosinone en Virtus Entella, dat in een 3-3 gelijkspel eindigde, aangetroffen op de plek van de vierde official. Op de achterkant van het briefje waar normaal gesproken de wissels worden aangekondigd stond geschreven: 'gelijkmaker uit een strafschop'. In de slotfase van het duel was Entella daadwerkelijk op gelijke hoogte gekomen door een penalty te benutten. De omstreden pingel werd toegekend in de allerlaatste minuut van de wedstrijd. In de negentig voorgaande minuten had scheidsrechter Gianluca Aureliano al drie spelers een rode kaart gegeven.

Frosinone heeft het briefje voor onderzoek afgegeven aan de Italiaanse voetbalbond. Entella ontkent dat het briefje te maken had met omkoping. "Het waren gewoon notities van me", aldus trainer Maurizio Podestà. "Die maak ik elke wedstrijd. Omdat de gemoederen na afloop zo hoog opliepen ben ik die notitie vergeten mee te nemen en lag hij nog op het veld."