Realisme bij Ajax: "PSV gaat dit nooit meer weggeven"

15 maart 2015, 23:13   Bijgewerkt: 16 maart 2015, 12:24

PSV blijft dit seizoen ongenaakbaar in de Eredivisie, Ajax boekte zondag een puike 1-4 overwinning bij sc Heerenveen en nummer drie Feyenoord won ternauwernood bij hekkensluiter FC Dordrecht (1-2). Zodoende bleef de situatie in de top onveranderd: Ajax staat nog steeds in een stukje niemandsland, elf punten achter de koploper en acht punten voor de nummer drie. FCUpdate.nl sprak met verdediger Joël Veltman over deze situatie, alsook over de ontwikkelingen bij Ajax en de EL-return tegen Dnjepr.

Plaats twee lijkt zeker

Iedereen is het er eigenlijk wel over eens dat de titelstrijd in Nederland, met nog zeven speelronden te gaan, al gestreden is. Ook al heeft PSV nog een aantal lastige wedstrijden op het programma staan en is het speelschema van Ajax - PEC Zwolle en SC Cambuur zijn in de laatste duels de lastigste tegenstanders - op papier eenvoudig te noemen, het kampioenschap heeft men in Amsterdam eigenlijk wel uit het hoofd gezet.

Plaats twee lijkt, na de 1-4 zege in Friesland, een zekerheidje te zijn. Hoewel Feyenoord op de valreep met 1-2 bij FC Dordrecht won, lijkt het gat van acht punten tussen de nummers twee en drie onoverbrugbaar te zijn. "Voor de strijd om plek twee is de winst in Heerenveen heerlijk. Bovendien hebben PEC Zwolle en AZ verloren, dat was ook nog wel goed voor onze tweede plaats", weet Veltman.

"Iets moois met elkaar opbouwen"

Tijdens het lopende seizoen is Ajax flink aan het bouwen aan de toekomst. Er zijn al veel spelers die hun contract hebben verlengd. Ervaren krachten, maar ook jeugdspelers. "Ik heb zelf natuurlijk bijgetekend en dat geldt voor meerdere jongens, onder meer Davy Klaassen, Jasper Cillessen en Ricardo van Rhijn", aldus Veltman. De groep lijkt dus steeds meer intact te blijven. Op de vraag of de Ajacieden elkaar stimuleren om voor een langer verblijf in de ArenA te tekenen, antwoordt de verdediger als volgt: "Het is niet zozeer dat je zegt van 'jongen, teken even bij', iedereen heeft natuurlijk zijn eigen keuze. Maar we geven wel signalen naar elkaar af en bijtekenen is natuurlijk het grootste signaal. Daarmee laten we zien dat we iets moois met elkaar willen opbouwen."

Als we naar de voortekenen kijken, dan lijkt het volgend seizoen alleen maar beter te kunnen gaan. "Natuurlijk willen we volgend seizoen Champions League spelen en gaan we daar alles aan doen. Het wordt vanwege de tweede plaats wel moeilijk, misschien zit het er niet in. Wellicht lukt het via de voorrondes, maar anders proberen we gewoon weer zo ver mogelijk te komen in de Europa League. Het is wel heel goed dat we bij elkaar blijven, dan kunnen we nog beter op elkaar ingespeeld raken in het huidige systeem", aldus Veltman.

Lastige opgave tegen Dnjepr

Dit seizoen wordt het een zware opdracht om de kwartfinales van de EL te bereiken, aangezien er afgelopen donderdag met 1-0 verloren werd bij Dnjepr Dnjepropetrovsk. Donderdag staat de return op het menu. Bij het aansnijden van het onderwerp zie je dat Veltman nog een zure nasmaak heeft van de 1-0 nederlaag in Oekraïne. "Ja, ik baal er nog van", stelt hij. "We hadden daar graag een doelpuntje gemaakt. Met een uitdoelpunt sta je er toch wat lekkerder voor. Nu is het 1-0 en moet je twee doelpunten maken. Dat gaat lastig genoeg worden", beseft de Ajacied.

Door: Koen Jans

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen