Napoli verliest beladen potje, blamage Inter tegen Cesena

15 maart 2015, 20:14   Bijgewerkt: 16 maart 2015, 11:14

Napoli heeft verzuimd de druk vol op de ketel te zetten bij AS Roma voor de thuiswedstrijd van de Romeinse club morgen (maandag) tegen subtopper Sampdoria. De Coppa Italia-houder had zondag de achterstand op de nummer twee van de Serie A kunnen verkleinen tot één punt, maar op bezoek bij Hellas Verona ging het terecht met 2-0 onderuit.

Groot feest na afloop in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi. Op het veld vielen de spelers van Hellas Verona elkaar in de armen alsof zojuist een grote prijs in de wacht was gesleept en op de tribunes werd hard gejuicht en fanatiek met vlaggen gezwaaid. Dat wedstrijden tegen stadgenoot Chievo belangrijk zijn voor Hellas Verona is algemeen bekend, maar ook de duels met Napoli maken meer emoties los bij de supporters van de Gialloblu dan gebruikelijk.

De aanhang van Hellas Verona staat te boek als extreem-rechts en moet niets hebben van alles wat met Zuid-Italië te maken heeft. Zodoende dat het buiten het stadion vaak misgaat tussen de ultra's van Verona en Napoli en vanavond was het met elf gele kaarten en één rode ook op het veld hard. In tegenstelling tot Napoli zette Hellas Verona de strijdlust wel om in positieve energie; de thuisploeg domineerde de volledige wedstrijd.

Napoli speelt donderdag in Rusland de return van de Europa League-achtste finale tegen DInamo Moskou en dus koos coach Rafael Benitez ervoor om onder meer Gonzalo Higuain, afgelopen donderdag met een hattrick het goudhaantje in de thuiswedstrijd (3-1 winst), op de bank te houden. In de 67ste minuut mocht de Argentijn alsnog invallen, maar hij kon een Napolitaanse nederlaag niet meer voorkomen.

Door twee goals van routinier Luca Toni, inmiddels 37 jaar oud, stond Hellas Verona toen al met 2-0 voor. De oud-spits van onder meer Bayern München en Juventus opende in de zevende minuut de score na een slimme schouderduw aan een tegenstander en tekende zes minuten na de pauze, ditmaal na een counter, voor de 2-0. Jonathan de Guzman stond wel in de basis bij Napoli en werd in de 61ste minuut naar de kant gehaald. Verona eindigde het duel met tien man; Jacopo Sala kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart. Kort daarvoor had Napoli via Manolo Gabbiadini de paal geraakt. Dat was de beste kans voor de bezoekers gedurende negentig minuten voetbal.

Napoli deelt de derde plaats in de Serie A met Lazio, dat maandag nog op visite gaat bij Torino. Beide ploegen hebben 46 punten, vier minder dan nummer twee AS Roma. De tweede plaats is goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League, de nummer drie gaat de voorronde van het miljoenenbal in.

Internazionale maakte het nog bonter met een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen laagvlieger AC Cesena. Hierdoor blijft de ploeg van coach Roberto Mancini in de middenmoot bivakkeren, het heeft nu 37 punten. Inter kwam in de dertigste minuut, weliswaar tegen de verhoudingen in, op achterstand tegen Cesena. Gregoire Defrel rondde fraai af op aangeven van Carlos Carbonero. Rodrigo Palacio maakte vlak na rust gelijk, door van dichtbij binnen te tikken na een voorzet van Mauro Icardi. Ondanks een overwicht zat er niet meer in voor de kwakkelende Milanese club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen