AA Gent wint topper, assist Denswil en Vormer

15 maart 2015, 17:54

AA Gent heeft de topper tegen Anderlecht op de laatste speeldag van de reguliere competitie van de Belgische Pro League gewonnen. De ploeg van coach Hein Vanhaezebrouck zegevierde zondag met 1-2 in het Stade Constant Vanden Stock van Anderlecht.

Aleksandar Mitrovic bracht Anderlecht na een kwartier spelen nog wel aan de leiding, maar kort na de doelwissel kwam Gent langszij door een doelpunt van Thomas Foket. Vervolgens hadden de bezoekers het betere van het spel en zij trokken als gevolg van een goal van Benito Raman in de 61ste minuut ook verdiend aan het langste eind. Bram Nuytinck bleef op de bank bij Anderlecht.

Door de winst komt Gent in het klassement op gelijke hoogte met Anderlecht. Beide ploegen hebben 57 punten. Dat zijn er vier minder dan koploper Club Brugge. De formatie van trainer Michel Preud'homme (ex-FC Twente) sloot af met een 1-3 zege bij Westerlo. Ruud Vormer en Stefano Denswil hadden een basisplek bij Club Brugge en leverden allebei een assist.

De top-zes van de reguliere competitie gaat nu verder in de kampioenspoule, waarin om de landstitel wordt gestreden. Het huidige puntenaantal wordt gehalveerd, waarbij halve punten naar boven worden afgerond. Naast Club Brugge (31 punten), Anderlecht (29) en Gent (29) hebben ook Standard Luik (27), Kortrijk (26) en Charleroi (25) zich geplaatst voor de eliteronde. Charleroi heeft haar kwalificatie uitgerekend aan Standard te danken: door een 1-0 zege van de rivaal op Racing Genk en een 2-0 zege van zichzelf op Moeskroen-Péruwelz nam Charleroi de zesde plaats over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen