Willem II pakt op Woudestein drie punten tegen Excelsior

14 maart 2015, 22:47   Bijgewerkt: 14 maart 2015, 23:54

Willem II heeft op Woudestein met 3-2 gewonnen van Excelsior. De Brabanders kwamen in de eerste helft op voorsprong via Robbie Haemhouts. Na rust zorgde Tom van Weert voor de gelijkmaker en schoten Ali Messaoud en Ben Sahar Willem II weer op voorsprong. Jeff Stans maakte het nog even spannend, maar het bleef bij 3-2.

Willem II en Excelsior promoveerden vorig seizoen naar de Eredivisie en waren op voorhand twee kandidaten voor degradatie. Maar zowel de mannen van Jurgen Streppel als die van Marinus Dijkhuizen spelen verzorgd voetbal dit seizoen en halen bovendien de nodige punten. Voor Willem II en Excelsior is de zorg van degradatie niet aan de orde.

Luigi Bruins onderschepte de bal van Frank van der Struijk en kon zomaar doorlopen naar doelman Kostas Lamprou. Helemaal vrij voor de keeper wist Bruins de bal nog naast te schuiven. Willem II controleerde daarna en viel zo nu en dan aan. Gescoord werd er in het eerste bedrijf niet meer, ruststand: 1-0.

Willem II toonde zich veerkrachtig door opnieuw op voorsprong te komen. Messaoud werd met een puike steekbal vrij voor de keeper gezet. De middenvelder draaide prachtig om keeper Erik Damen heen en tikte simpel de 2-1 binnen. Excelsior was daarna onmachtig en zette een slotoffensief in met een extra aanvaller.

Daardoor kreeg Willem II juist meer ruimte en Sahar profiteerde daarvan door een mooie diepe pass van Charlton Vicento te promoveren tot doelpunt. De wedstrijd leek gespeeld, maar Stans maakte het met zijn doelpunt toch nog even spannend. Het bleef echter bij 3-2. Met deze winst schuift Willem II op naar plek tien. Excelsior staat nog altijd dertiende en zal met een schuin oog naar de degradatiezone moeten blijven kijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen