Arsenal wacht op Walcott: "In veld sneller dan daarbuiten"

14 maart 2015, 14:16

Arsenal is al geruime tijd in onderhandeling met Theo Walcott over contractverlenging, maar van witte rook is nog altijd geen sprake. Vorig jaar gingen beide partijen voor het eerst in onderhandeling, maar dat liep toen spaak omdat de aanvaller niet enthousiast genoeg was. De club en Walcott zijn inmiddels weer in gesprek.

"De eerste contacten zijn er geweest", zegt Arsene Wenger tegen ESPN. "We zullen zien hoe het nu gaat." Vorig jaar vonden beide partijen elkaar dus niet. "Walcott was moeilijk om te overtuigen en daarom heeft het zoveel tijd gekost", zegt de coach. "We zijn er heel vroeg mee begonnen, maar het proces verliep moeizaam. Op het veld is Walcott heel snel, buiten de lijnen lang niet altijd", zegt Wenger met een knipoog.

Walcott heeft het afgelopen seizoen bijna volledig gebruikt om te herstellen van een zware knieblessure. Hij is inmiddels weer fit, maar geen vaste basisklant bij Arsenal. Wenger sluit niet uit dat zijn gebrekkige uitzicht op speeltijd te maken heeft met de twijfels van Walcott. "Dat kan een rol spelen", zegt hij. "Maar ik wil dat hij hier blijft en vecht voor zijn plek. Bij elke grote club heb je te maken met concurrentie en zul je de strijd aan moeten gaan."

Wenger weet dat de breedte van een selectie cruciaal is in de top. "Kijk naar wat Manchester United op de bank heeft zitten, kijk naar de wisselspelers van Chelsea. Goede spelers zitten daar ook op de bank. Theo is nu klaar om te spelen, maar als een speler bijna een jaar niet gespeeld heeft, moet je voorzichtig zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen