Vd Brom niet blij: "Gevoel dat je iets ontnomen wordt"

Vd Brom niet blij: "Gevoel dat je iets ontnomen wordt"

13 maart 2015 – John van den Brom was niet blij na afloop van de wedstrijd tussen Vitesse en AZ. De coach zag zijn team met 3-1 verliezen, maar scheidsrechter Reinold Wiedemeijer speelde daarbij een cruciale rol. Hij verzuimde de bal in de slotfase, bij een stand van 2-1, op de stip te leggen na een handsbal van Rochdi Achenteh.

Van den Brom had na het duel geen camerabeelden nodig om te zien dat het hands was. "Ik hoef dat moment  niet terug te zien. Ik heb het in de wedstrijd wel gezien. Je hebt het gevoel dat je iets ontnomen wordt", bromde de boze coach in gesprek met de NOS.

Ook collega Peter Bosz van Vitesse gaf toe dat er een penalty gegeven had kunnen worden. "Ik zag die bal opeens een andere kant opgaan en dat kon alleen maar door een hand of een arm zijn. Dit gebeurt in het voetbal. Het heeft ons regelmatig tegen gezeten. Nu zat het een keer mee."

Voor AZ was de nederlaag vooral zuur omdat het helemaal geen slechte wedstrijd speelde. "We stonden scherp aan de aftrap en begonnen ook echt goed. Dan kom je toch op achterstand, maar we herstelden ons fantastisch. Wij hadden het initiatief in de eerste helft, maar in de tweede helft lag dat initiatief voornamelijk bij Vitesse."

Door de zege van Vitesse is de ploeg uit Arnhem AZ op de ranglijst tot op drie punten genaderd.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020