Vitesse mag blijven hopen op plek drie na zege op AZ

13 maart 2015, 22:26   Bijgewerkt: 13 maart 2015, 23:17

Een goed gevuld Gelredome in Arnhem was vanavond het toneel voor de ontmoeting tussen Vitesse en AZ. De thuisploeg moest met het oog op de ranglijst winnen om aansluiting te houden met de concurrentie. De meer dan 21.000 toeschouwers zagen vervolgens een aantrekkelijk schouwspel waarin Vitesse aan het langste eind trok: 3-1.

Het was voorafgaand aan deze wedstrijd bestempeld als een aantrekkelijk affiche: Vitesse tegen AZ, de nummers zes en vier van de Eredivisie. Beide ploegen strijden in het restant van de competitie nadrukkelijk om een plek in de Europa League en mogen zelfs nog hopen op plek 3. Zowel Vitesse als AZ speelt de laatste tijd aanvallend voetbal en heeft een paar smaakmakers in de gelederen.

Hoewel beide ploegen de laatste weken goed spel vertoonden, kenden ze afgelopen weekend een dipje. Vitesse speelde afgelopen 1-1 gelijk tegen Heracles dat vlak voor tijd gelijkmaakte, en AZ leed een flinke nederlaag op bezoek bij FC Utrecht; het werd maar liefst 6-2. Met het oog op de ranglijst was dit in het voordeel van naaste belagers Feyenoord, PEC Zwolle en Heerenveen, die allen een overwinning behaalden.

AZ moest uit haar schulp komen en deed dat ook. De ploeg werd gevaarlijk namens Henriksen en Berghuis, maar was niet in staat de stand gelijk te trekken. Er ontstond ruimte voor Vitesse en daar maakte de ploeg dankbaar gebruik van. De Arnhemmers waren in de slotseconden uiterst effectief via de counter. De bal kwam aan de rand van de zestien terecht bij Kazaishvilli. De middenvelder kapte zijn directe tegenstander vervolgens uit en schoot beheerst binnen.

De Arnhemmers vinden hierdoor de gewenste aansluiting naar de top. De ploeg stijgt vooralsnog naar plek 5 en nadert AZ tot op 3 punten. Beide ploegen mogen nog hopen op  een derde plek in de eindklassering.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen