Excelsior kijkt naar Breda: "Die wedstrijd is natuurlijk belangrijk"

13 maart 2015, 16:38

Natuurlijk, het duel van zijn eigen ploeg tegen Willem II is voor Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen het meest belangrijk. Maar de trainer volgt komend weekend ook een andere wedstrijd nauwlettend, want in het Rat Verlegh Stadion nemen NAC Breda en Go Ahead Eagles het tegen elkaar op. Het resultaat van dat duel is van belang voor Excelsior, want het bepaalt hoe groot de voorsprong op teams onder de rode streep is.

"Natuurlijk bekijk ik die wedstrijden met meer belangstelling dan de andere duels", geeft Dijkhuizen toe op de site van zijn club. "Maar de focus ligt vooral op mijn eigen ploeg. Wij willen zelf tegen Willem II drie punten pakken. Die wedstrijden zijn echter wel belangrijk, want onderin staan de ploegen redelijk dichtbij elkaar."

Een zege voor Go Ahead lijkt op voorhand het meest gunstige resultaat voor Excelsior, in dat geval blijft de voorsprong van tien punten op NAC intact. Dat kunnen er dan zelfs meer worden, als de Rotterdammers een goed resultaat behalen tegen Willem II. Voor dat duel keren Ninos Gouriye en Rick Kruys terug bij de selectie, alleen doelman Gino Coutinho is er niet bij. "Het is een luxe dat verder iedereen inzetbaar is", zegt de coach, die nog niet helemaal uit zijn opstelling is. "We hebben vandaag meerdere varianten getraind, maar we moeten nog kijken met wie we gaan spelen. Voordeel is dat we nu ook meer wisselgeld vanaf de bank hebben."

Excelsior en Willem II staan zaterdagavond om 20.45 uur, op Woudestein, tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen