Forlán zet punt achter imposante interlandcarrière

12 maart 2015, 07:48

Diego Forlán zal niet meer in het shirt van de nationale ploeg van Uruguay te bewonderen zijn. De 35-jarige aanvaller heeft besloten om zijn interlandloopbaan te beëindigen. Hij is met 112 interlands de speler die de meeste interlands voor het Zuid-Amerikaanse land achter zijn naam heeft staan.

Er komt zodoende een einde aan een tijdperk. Forlán vertegenwoordigde Uruguay op drie verschillende de WK's en won in 2011 de Copa America met het land. De oud-speler van onder meer Manchester United, Villarreal en Atletico Madrid produceerde in totaal 36 doelpunten voor de nationale ploeg.

"Dit was een extreem moeilijk besluit", sprak Forlán op een persconferentie bij zijn Japanse werkgever Cerezo Osaka. "Ik voelde echter dat het tijd was. Alles heeft een begin, maar ook een eind. Ik voelde dat het tijd is om ruimte te maken voor de volgende generatie. De nationale ploeg moet een nieuwe weg inslaan. Het was een grote eer om voor Uruguay te spelen", aldus de aanvaller.

Forlán won de Gouden Bal op het WK 2010, de prijs voor beste speler van het toernooi. In Zuid-Afrika scoorde hij vijf keer voor Uruguay, dat toen in de halve finale werd uitgeschakeld door Nederland.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen