Wenger: "Dit geeft vertrouwen voor competitie en CL"

10 maart 2015, 08:35

Een geweldig seizoen maakt Arsenal niet door, maar toch begint een hoofdprijs te lonken. Ten koste van Manchester United plaatste de ploeg zich maandag voor de halve finale van de FA Cup, waarin het Bradford City of Reading treft. De Gunners wonnen op Old Trafford met 1-2 van de ploeg van manager Louis van Gaal.

De zege stemde Arsene Wenger, de coach van Arsenal, dik tevreden. Hij is vooral blij voor voormalig Manchester United-speler Danny Welbeck, de maker van het winnende doelpunt. "Iedereen die tegen zijn oude club speelt, wil graag goed presteren. Maar het is niet eenvoudig om goed om te gaan met het mentale aspect. Danny is erin geslaagd om zich volledig te concentreren op het voetbal en zich af te sluiten voor de rest. Hij is een intelligente jongen en heeft getoond mentaal zeer sterk te zijn."

Arsenal kon het succes wel gebruiken, want twee weken geleden ging het op pijnlijke wijze onderuit tegen AS Monaco in de Champions League. In Londen werd het 1-3, waardoor Arsenal een klein wonder nodig heeft om de laatste acht te bereiken. "Dit resultaat tegen Manchester United geeft ons vertrouwen en moraal voor de competitie en de Champions League. Iedere overwinning helpt daarbij. We hadden al gewonnen bij Man City, dat hielp ons in deze wedstrijd. Het gaat erom dat je gelooft dat het mogelijk is om wedstrijd te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen