Kuyt held van Fenerbahçe in wedstrijd van het jaar

8 maart 2015, 20:13

Dirk Kuyt heeft zondag voor feest gezorgd bij Fenerbahçe. Hij bezorgde de Gele Kanaries drie punten in de wedstrijd van het jaar in Turkije. De Nederlandse aanvaller kroonde zich in de slotfase tot matchwinner in de Kitalararasi Derbi tegen Galatasaray: 1-0. De 34-jarige Katwijker knalde Fenerbahçe naar een cruciale zege in de Süper Lig. De achterstand met aartsrivaal en koploper Galatasaray is door het doelpunt van Kuyt verkleind tot één puntje.

Na tachtig minuten spelen stond er nog steeds de brilstand op het scorebord van het Sükrü Saracoglustadion van Fenerbahçe. Het was eigenlijk de hele wedstrijd wachten op een moment dat het verschil zou maken, een treffer. Het duurde lang voordat de ban gebroken werd, maar dat maakt de smaak van de derbyzege voor Fenerbahçe alleen maar zoeter. Na tachtig minuten spelen werd de enige goal van de altijd beladen burenruzie gemaakt.

Niemand minder dan Kuyt was verantwoordelijk voor het beslissende doelpunt. De Nederlander kreeg een crosspas van Mehmet Topal op de stropdas, nam de bal prima aan, sneed naar binnen en haalde vanaf de rand van de zestien meter uit richting het doel van goalie Fernando Muslera. Zijn hard schot verdween met een verraderlijke stuit in de korte hoek. Het stadion explodeerde werkelijk na de prima treffer van Kuyt. Het was zijn achtste doelpunt van het seizoen en het was zonder twijfel zijn belangrijkste van deze jaargang.

De thuiszege van Fenerbahçe is meer dan verdiend te noemen. De blauw-gelen hadden meer balbezit en kregen meer kansen. Voor het doelpunt van Kuyt had Emre Belozoglu de lat geraakt tegen de ploeg waarvoor hij in het verleden meer dan honderd wedstrijden speelde. Galatasaray kon in aanvallend opzicht geen potten breken. Wesley Sneijder, die in de vorige twee competitieontmoetingen met Fenerbahçe het verschil maakte, kon een verlies ook niet voorkomen. Hij zag dat niet hij, maar zijn landgenoot Kuyt in de spotlights kwam te staan.

Normaliter is de enorme rivaliteit tussen beide ploegen ook duidelijk te zien op het veld, maar dat viel ditmaal wel mee. In de laatste drie onderlinge duels vielen er maar liefst 32 (!) gele en drie rode kaarten, maar de kaartenteller bleef dit keer 'slechts' op vier steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen