FA onderzoekt 'pitch invasion' na Aston Villa - West Brom

8 maart 2015, 13:03

De Engelse voetbalbond FA gaat een onderzoek instellen naar aanleiding van de gebeurtenissen na het duel tussen streekrivalen Aston Villa en West Bromwich Albion, afgelopen zaterdag in de kwartfinale van de FA Cup. Aston Villa won met 2-0 en dat wilden de fans weten ook; in groten getale bestormden zij het veld van Villa Park.

Ook in blessuretijd rende een aantal supporters al het veld op, wat tot oponthoud leidde. Spelers van beide clubs spraken na afloop van 'angstaanjagende taferelen'. West Brom-manager Tony Pulis ging in gesprek met de BBC zelfs nog verder. Hij noemde de veldbestormers 'hersenloze idioten'.

Aston Villa heeft zich inmiddels bij West Brom verontschuldigd voor de taferelen. "Wij keuren het niet goed dat supporters, onder welke omstandigheden dan ook, het veld betreden", meldt Aston Villa in een verklaring. "We zijn heel teleurgesteld dat iets wat een gedenkwaardig moment had moeten zijn is verpest door mensen die zichzelf niet onder controle kunnen houden. Zij hebben niet alleen de club laten vallen, maar ook zichzelf."

De FA werkt bij haar onderzoek samen met beide clubs en de politie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen