Booy vertrekt na seizoen bij Go Ahead Eagles

Booy vertrekt na seizoen bij Go Ahead Eagles

8 maart 2015 – Foeke Booy is bezig aan zijn laatste maanden als coach van Go Ahead Eagles. De 52-jarige oefenmeester heeft het bestuur van de club uit Deventer laten weten dat hij na dit seizoen vertrekt uit de Adelaarshorst. Hoe zijn toekomst eruit ziet, weet Booy nog niet.

"Ik heb mijn keuze op gevoel gemaakt. Dat gevoel zei dat ik toe ben aan iets anders en dat gevoel wil ik volgen. De club moet verder en verdient het dat ik nu al duidelijkheid verstrek", zegt Booy op de clubwebsite. Hij kwam in de zomer van 2013 bij Go Ahead terecht. De ploeg uit Deventer was toen net gepromoveerd naar de Eredivisie. Booy: "Mijn keuze voor Go Ahead was destijds óók op gevoel en die keuze is fantastisch geweest. Het is een geweldige club met geweldige supporters. Ik heb er geen seconde spijt van gehad."

In zijn eerste seizoen leidde Booy Go Ahead naar de dertiende plaats in de Eredivisie. Dit seizoen staat de formatie vijftiende en knokt het tegen degradatie. Booy: "We gaan er nu voor de volle honderd procent voor om ons doel, handhaving in de Eredivisie, te realiseren. Daar blijft alle toewijding in liggen."

Wat Booy daarna gaat doen, weet hij nog niet. "Er is niets, in feite kies ik voor de onzekerheid. Maar nogmaals, mijn gevoel bracht me tot de conclusie dat ik toe ben aan iets anders. En wat dat is, ligt in de toekomst", besluit hij. Eerder was de Fries coach van onder meer FC Utrecht, Sparta en Cercle Brugge.

Go Ahead-voorzitter Edwin Lugt zegt het gevoel van Booy te respecteren: "De club had haar definitieve positie aangaande de toekomst nog niet bepaald, maar we stellen het op prijs dat Foeke nu al duidelijkheid verschaft en ons daarmee de ruimte geeft stappen te zetten richting volgend seizoen. We gaan nu acht heel belangrijke wedstrijden in en gaan er als club alles aan doen ons direct te handhaven."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 3 april 2020

  2. donderdag 2 april 2020

  3. woensdag 1 april 2020