Jans: "Cambuur heeft irritant spelletje in opbouw"

8 maart 2015, 10:11

PEC Zwolle brak zaterdag op overtuigende wijze met een serie van vier nederlagen in de Eredivisie. De ploeg van coach Ron Jans zegevierde in het eigen IJsseldelta Stadion met 6-1 over SC Cambuur.

"Ik ga niet zeggen dat ik het had voorzien, maar ik wist dat we het om zouden draaien. Want deze groep zit wat karakter betreft goed in elkaar en we hebben veel voetbal in het team", zei Jans na afloop bij FOX Sports. "In het begin ging het nog moeizaam, maar in de tweede helft hadden we echt de dubbele cijfers kunnen halen. Want keeper Nienhuis was misschien wel de beste speler bij Cambuur."

"Hoe de mindere start kwam? Cambuur heeft niet zo vaak met grote cijfers verloren en ze hebben een heel irritant spelletje in de opbouw", aldus Jans. "We wilden meteen druk zetten, dat hebben we ook gedaan. Maar dan komt de bal bij de keeper en die treuzelt en zoekt de vrije man. Dat is dan een middenvelder die op veertig meter afstand staat. Dat kost heel veel energie. En als je dan 1-0 maakt, dan gaat het tegen hen werken. En bij de 2-0 al helemaal. Dus je moet een goal maken en dan moeten zij wel vooruit spelen, waardoor ze minder kunnen traineren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen