López legt hoofd Inzaghi op hakblok met late gelijkmaker

7 maart 2015, 23:05   Bijgewerkt: 7 maart 2015, 23:18

De dagen van Filippo Inzaghi als hoofdcoach van AC Milan lijken geteld. Het bestuur van i Rossoneri zou volgens Italiaanse media wat betreft de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona louter met een overwinning genoegen nemen. Die leek er ook te komen, maar Verona-invaller Nico López besliste anders. In de vijfde minuut van de extra tijd bepaalde de Uruguayaan de eindscore in San Siro op 2-2.

Daarmee lijkt het gebeurd voor Inzaghi als eindverantwoordelijke bij AC Milan. De voormalige spits werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van Clarence Seedorf, wiens trainersloopbaan bij AC Milan saillant genoeg begon met een thuiswedstrijd tegen Hellas Verona, om de ploeg er weer bovenop te helpen. Met zeges op Lazio en Parma beleefde Inzaghi een prettige vuurdoop als trainer, maar vervolgens bleek al snel dat de Milanese formatie nog altijd geen schim is van het team dat niet eens tien jaar geleden nog kon wedijveren met de Europese top, getuige bijvoorbeeld de Champions League-eindzege in 2007, nota bene met twee treffers van Inzaghi in de finale tegen Liverpool.

Daarmee kwam AC Milan op 2-1, want Luca Toni had Verona in de achttiende minuut op 0-1 gezet. Ook de bezoekers kregen een penalty toegekend, na een overtreding van Sulley Muntari op Artur Ionita, en deze werd a la Panenka binnengetrapt door de geroutineerde aanvaller Toni. Verona bleef er ook na de achterstand in geloven en had daar ook alle reden voor, gezien het wisselbeleid van Inzaghi.

De oefenmeester haalde met nog een klein kwartier te spelen aanvaller Giampaolo Pazzini van het veld en bracht verdediger Salvatore Bocchetti binnen de lijnen. Tachtsidis was even daarvoor al dicht bij de gelijkmaker geweest, maar zijn poging spatte uiteen tegen de lat. Diep in de extra tijd werd het alsnog 2-2. Juan Gómez Taleb bediende invaller Nico López met het hoofd en daarop had de Milanese defensie geen antwoord, waardoor de kans klein is dat Inzaghi volgende week in de uitwedstrijd tegen Fiorentina nog in de dug-out van AC Milan zit.

Eerder op de avond won Sampdoria, in tegenstelling tot Milan volop in de race voor Europees voetbal, thuis met 2-0 van Cagliari. Samuel Eto'o tekende op fraaie wijze voor het slotakkoord. Het was de eerste treffer van de Kameroense aanvaller in dienst van de brigade uit Genua.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen