Zeges voor Club en Anderlecht, Standard verliest

7 maart 2015, 22:19   Bijgewerkt: 7 maart 2015, 23:58

Met Stefano Denswil en Ruud Vormer in de basis heeft koploper Club Brugge in de Belgische Pro League thuis gewonnen van Charleroi (1-0). Anderlecht, met Bram Nuytinck op de bank, pakte op bezoek bij Lokeren op het nippertje ook drie punten (1-2). Standard Luik sloot, zonder Ronnie Stam bij de selectie, de voorlaatste speelronde van de reguliere competitie af met een 1-0 nederlaag bij KV Mechelen.

De Sutter was met een goal in de tiende minuut, voorbereid door Refaelov, de matchwinner voor Club Brugge tegen Charleroi. De amusementswaarde van de wedstrijd lag na de treffer niet heel hoog, maar de thuisploeg hield de punten wel in het Jan Breydel Stadion. Charleroi-speler Marcq haalde het einde van het duel niet; hij kreeg in de 81ste minuut zijn tweede gele kaart.

Door twee penalty's, benut door Tielemans (Anderlecht) en Maric (Lokeren), was het bij Lokeren - Anderlecht lange tijd 1-1. De thuisploeg kreeg de betere kansen op de winst, maar in de 88ste minuut sloegen de bezoekers toe via Mitrovic: 1-2. Hierdoor blijft de achterstand van Anderlecht op Club Brugge één punt, 58 om 57.

In de strijd om de derde plaats liep Standard Luik averij op, door met 1-0 te verliezen bij KV Mechelen. Veselinovic tekende in de 36ste minuut voor het enige doelpunt van de partij. Standard heeft nu vier punten achterstand op AA Gent (54 punten), dat door een goal van Nicklas Pedersen (ex-FC Groningen) in de extra tijd afstand nam van hekkensluiter Lierse SK (2-1). Standard deelt de vierde plek met KV Kortrijk, dat Cercle Brugge met 1-0 versloeg dankzij voormalig RKC-speler Teddy Chevalier.

Club Brugge, Anderlecht, AA Gent, Standard Luik en Kortrijk zijn al zeker van deelname aan Play-Off I, waarin om het kampioenschap wordt gestreden. Het zesde en laatste ticket gaat hoogstwaarschijnlijk naar RC Genk. Dat team heeft na een 3-2 thuiszege op Zulte Waregem op de laatste speeldag bij het bezoek aan Standard genoeg aan een punt om deelname af te dwingen. Bij Genk bleef keeper Marco Bizot op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen