Avdic bezorgt Heracles in slotminuut punt tegen Vitesse

7 maart 2015, 21:55   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 01:31

Lange tijd leek Vitesse vanavond weinig te vrezen te hebben van Heracles. De ploeg kwam in Almelo al vroeg op voorsprong en was vooral in de eerste helft de bovenliggende ploeg. Maar Heracles gaf zich niet gewonnen en dreef Vitesse in een open tweede helft meermaals in het nauw. Het was uiteindelijk in de slotminuut invaller Denni Avdic die voor Heracles de gelijkmaker binnenschoot en zijn ploeg daarmee een punt bezorgde. Hiermee maakt de ploeg een einde aan de zegereeks van de Arnhemmers en nadert het Go Ahead Eagles tot op een punt.

Vitesse was voor aanvang van deze wedstrijd in de Eredivisie dé ploeg in vorm. Het won haar laatste zes wedstrijden met overtuigend voetbal en heeft met Traoré, Pröpper en Labyad enkele smaakmakers in de selectie. De ploeg kroop afgelopen maand op naar de vijfde plaats en strijdt nadrukkelijk om een Europees ticket. Niet voor niets gaf Vitesse-coach Bosz voor de wedstrijd te kennen dat Heracles het voetballend af zou leggen tegen zijn ploeg.

Vitesse was heer en meester en drong de thuisploeg veelvuldig terug op eigen helft. Heracles viel hierdoor al gauw weer in de defensieve gewoontes waarop de ploeg dit seizoen al zo vaak noodgedwongen op moet teruggrijpen. De aanvallend ingestelde middenvelders Vejinovic en Pröpper kwamen veelvuldig op en zorgden voor de nodige aanvallende impulsen. Zo wist Labyad na een kwartier op aangeven van Pröpper een prima voorzet af te leveren en leek Oliynyk de openingstreffer binnen te schuiven. Maar een sterk keepende Castro wist ternauwernood redding te brengen.

De tweede helft kende een totaal ander beeld. John Stegeman handelde tactisch en bracht na rust Cziommer in de ploeg. Deze wijziging sorteerde zichtbaar effect en gaf zijn ploeg de nodige aanvallende impulsen. Waar spits Weghorst in de eerste helft niet of nauwelijks werd bereikt, daar dook de spits in de tweede helft een paar keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Tot een goal kwam het echter niet, de Arnhemmers hielden vooralsnog stand tegen een opgeleefd Heracles.

Daar kwam verandering in met de inbreng van Avdic. De Zweedse spits kwam tien minuten voor tijd als pinchhitter in het veld voor verdediger Veldmate. Heracles was al enkele keren gevaarlijk geworden via Cziommer en de jonge Darri, maar wist de muur van Vitesse ondanks de vechtlust niet te slechten. Tot de laatste minuut. Het was doelman Castro die de bal naar voren trapte, waarna invaller Ramon Zomer de bal doorkopte op mede-invaller Denni Avdic. Deze faalde niet en werkte de bal in extremis knap achter Room, en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen