Heerenveen beëindigt thuisreeks ADO met unieke zege

7 maart 2015, 21:43   Bijgewerkt: 8 maart 2015, 01:26

ADO Den Haag heeft voor het eerst in negen thuiswedstrijden weer eens verloren in het Kyocera Stadion. In Den Haag was sc Heerenveen vanavond (zaterdag) met 1-0 te sterk voor ADO. Het enige doelpunt werd na rust gemaakt door Luciano Slagveer. Het was voor het eerst dit seizoen dat Heerenveen won op kunstgras. 

ADO had sinds 27 september (2-3 tegen AZ) niet meer verloren in eigen huis en bleef bovendien de laatste vijf wedstrijden in de competitie ongeslagen. Door die reeks kwamen de Hagenaren los van de degradatiezone. De ploeg van Henk Fraser kreeg nog weleens het verwijt dat het verdedigend speelde, maar in de eerste helft tegen Heerenveen speelde de ploeg aanvallend en creëerde het de meeste mogelijkheden.

Heerenveen heeft dit seizoen moeite met spelen op kunstgras. Tot het duel van vanavond werd alleen bij FC Dordrecht en PEC Zwolle een punt gepakt. Na een uur spelen leek de ploeg van Dwight Lodeweges weer niet verder te komen dan een punt op de synthetische ondergrond, maar een opleving van Slagveer veranderde dat.

De buitenspeler kwam aan de bal op de hoek van het strafschopgebied, ging zijn mannetje voorbij en schoot binnen in de korte hoek: 0-1. ADO was tot dat moment de betere ploeg en Kramer had tot twee keer toe de kans om met zijn hoofd te scoren.

Na de 0-1 van Slagveer, zette ADO aan en bracht het met Xander Houtkoop een extra aanvaller. Veel effect had dat niet. Alleen Gianni Zuiverloon kreeg nog een halve kans, maar zijn karatetrap bij de tweede paal leverde geen doelpunt op. Met deze winst zet Heerenveen een belangrijke stap richting de play-offs voor Europees voetbal. ADO maakt een pas op de plaats en staat nog altijd veertiende.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen