Fraaie kopbal Aduriz nekt Real Madrid in Baskenland

7 maart 2015, 20:04   Bijgewerkt: 7 maart 2015, 20:11

Het is Real Madrid niet gelukt de winnende draad in La Liga weer op te pakken. De formatie van coach Carlo Ancelotti ging zaterdag, een week na het 1-1 gelijkspel tegen Villarreal, in Baskenland met 1-0 onderuit bij Athletic de Bilbao. Hierdoor kan FC Barcelona zondag de macht grijpen in La Liga. De Catalanen spelen dan thuis tegen Rayo Vallecano.

Terwijl Athletic de Bilbao een plek in de finale van de Copa del Rey afdwong, had Real Madrid afgelopen week geen verplichtingen. Maar van de extra rust voor de Koninklijke was in de eerste helft van de onderlinge wedstrijd in het San Mamés Barria niet bepaald iets te merken. Bilbao had het betere van het spel en gaf Real Madrid amper een kans. Bij rust stond het dan ook terecht 1-0 voor de thuisploeg.

Dat was te danken aan Aritz Aduriz. De 34-jarige aanvaller kopte in de 26ste minuut schitterend raak op aangeven van Mikel Rico. Even later liet Toni Kroos zijn frustraties de vrije loop. De Duitse middenvelder van Real Madrid gaf Iraola een onnodig harde schop en mocht blij zijn dat hij slechts een gele kaart kreeg, want rood was meer op zijn plaats.

In de tweede helft kwam Real Madrid beter voor de dag dan in de eerste 45 minuten, maar een doelpunt van de bezoekers bleef uit. Gareth Bale, die verder een onopvallende wedstrijd speelde, was in de slotfase het dichtst bij de gelijkmaker. De man van honderd miljoen euro verraste Bilbao-keeper Iraizoz met een schot vanaf het middenveld, maar raakte de paal. Dat was Aduriz kort daarvoor aan de andere kant ook al overkomen. Door het verlies in Baskenland is de koppositie van Real Madrid in La Liga serieus op de tocht komen te staan. Het zal moeten hopen dat stadgenoot Rayo Vallecano FC Barcelona zondag van winst afhoudt in Camp Nou.

Eerder op de avond won subtopper Sevilla FC spectaculair bij Deportivo la Coruna: 3-4. Oriol Riera bracht de thuisploeg in de 28ste minuut aan de leiding, maar met twee goals zette Vitolo Sevilla op voorsprong (1-2). Uit een strafschop voerde Kevin Gameiro de score op tot 1-3 in het voordeel van de Andalusiërs. Riera (2-3) en Lucas Pérez (3-4 penalty) maakten beide een aansluitingstreffer voor Deportivo, maar deze had door de 2-4 van de ongelukkige Sidnei geen waarde. De Braziliaanse verdediger van Deportivo werkte de bal in eigen doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen