Zenit en CSKA komen goed uit Russische winterstop

7 maart 2015, 19:08

Na dertien weken winterstop is ook in Rusland de bal weer aan het rollen gebracht. Koploper Zenit St. Petersburg en nummer twee CSKA Moskou maakten op de eerste speeldag van 2015 geen fout.

Zenit St. Petersburg, onlangs in de Europa League te sterk voor PSV, won thuis met 3-0 van laagvlieger FK Ural. Salomon Rondón nam de volledige productie van de equipe van coach André Villas-Boas voor zijn rekening. De Venezolaanse spits opende in de 45ste minuut de score en trof ook in de zeventigste en 78ste minuut doel. Rondón heeft er nu tien gemaakt in de Russische liga en veroverde daarmee de koppositie op de topscorerslijst.

CSKA Moskou zegevierde in Tsjetsjenië met 1-2 bij Terek Grozny. De matchwinner in dit duel heeft een verleden in de Eredivisie; voormalig VVV Venlo-speler Ahmed Musa maakte met twee doelpunten hoogstpersoonlijk het verschil namens de Moskovieten. De Nigeriaan brak in de derde minuut van de extra tijd van de eerste helft de ban en tekende een kwartier voor tijd ook voor de winnende goal. Tussendoor had Igor Lebedenko Terek Grozny langszij gebracht. Musa heeft er negen gemaakt en staat daarmee tweede op de topscorerslijst, achter Rondón.

Door de resultaten blijft de voorsprong van zeven punten van Zenit op CSKA Moskou intact.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen