Alflen: "FC Utrecht en AZ ontlopen elkaar maar weinig"

Ger
6 maart 2015, 19:19

FC Utrecht staat zondag op papier voor een lastige opdracht tegen AZ, de huidige nummer drie van de Eredivisie. Trainer Robby Alflen ziet in de thuiswedstrijd desondanks kansen tegen de Noord-Hollanders. Hij stelt dat de rangschikking nog wel eens bedrieglijk kan zijn.

"Je staat waar je staat, maar de ranglijst zegt niet altijd alles. Het is te makkelijk om te zeggen dat het vaak tegen heeft gezeten, maar dat is wel een beetje zo", aldus Alflen op de website van FC Utrecht. "Je kunt als het ware door de ranglijst heen kijken als je ook kijkt naar kansen voor, kansen tegen en andere belangrijke statistieken. Wat dat betreft ontlopen wij en AZ elkaar maar weinig. Feit is dat we steeds vaster worden, steeds stabieler. We geven achterin minder kansen weg, terwijl we zelf nog wel kansen blijven creëren."

Eerder dit seizoen boekte FC Utrecht een verrassende zege op het veld van AZ (0-3). Alflen beseft dat de Alkmaarse equipe momenteel prima in vorm steekt. "AZ zit in een flow. Het is heel knap dat ze op de derde plaats staan", vindt Alflen. "Tegen AZ moeten wij, zoals altijd eigenlijk, ons eigen ding doen. Je houdt natuurlijk rekening met je tegenstander, maar ik vind het wel belangrijk dat je als ploeg dicht bij jezelf blijft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen