'Fysiek geweldig' AZ gaat voor revanche op FC Utrecht

6 maart 2015, 15:21

Dankzij de uitstekende recente prestaties is AZ momenteel de nummer drie van de Eredivisie. Komend weekend gaat de sterk spelende ploeg van trainer John van den Brom op visite bij FC Utrecht. De Alkmaarders gaan de beslissende fase van de competitie met een vrijwel fitte selectie in. "De ploeg staat er fysiek ge-wel-dig voor."

"Alleen Celso Ortiz is met zijn gebroken arm nog niet inzetbaar. Hij gaat nu de laatste twee weken van zijn revalidatie in. Daarna kan hij weer volledig aansluiten. Celso moet nog uit de duels blijven, maar verder is hij misschien wel de fitste speler van allemaal", zegt Van den Brom in aanloop naar het uitduel met Utrecht op AZ.nl. "Het is in deze beslissende fase van het seizoen heel belangrijk om de selectie fit te hebben en te houden. En je merkt: als het goed gaat, wil iedereen erbij zijn. Dan worden kleine pijntjes niet meer gevoeld. Fysiek worden we alleen maar beter en sterker. Daarmee kunnen we het verschil maken ten opzichte van onze concurrenten."

In Alkmaar verloor AZ met 0-3 van Utrecht. "Vlak voor Kerst hadden we een ketser tegen FC Utrecht. Inmiddels spelen we in een ander systeem en zijn we veel verder. Ja, we zijn echt beter geworden", aldus Van den Brom. De AZ-coach geeft Robert Mühren weer een basisplaats. "Hij heeft het tot nu toe goed gedaan. Robert is belangrijk geweest met goals, de teamdiscipline en het meeverdedigen. Hij verdient een basisplaats. Het is mooi dat Aron Jóhannsson ook weer helemaal fit is, maar dat wil niet zeggen dat hij meteen weer in de basis staat. De kracht van dit AZ is dat we bepaalde vastigheden in de ploeg hebben en dus vaak in dezelfde samenstelling spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen