Maaskant lijkt Fernandez te passeren bij NAC Breda

6 maart 2015, 14:22

Het lijkt erop dat Guyon Fernandez komende zondag buiten de basisopstelling van NAC Breda gelaten wordt, in de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Coach Robert Maaskant denkt er over na om de teleurstellend presterende aanvaller te passeren. "Die mogelijkheid is er."

Na een prima seizoen bij PEC Zwolle mikte Fernandez op een buitenlands avontuur, maar deze vond hij niet. NAC pikte hem in de winterstop op, maar de aanvaller kon nog niet imponeren in het Rat Verlegh Stadion. Wellicht kost hem dat zijn basisplaats. "We hebben een aantal jongens die op die positie kunnen spelen", zegt Maaskant tegen Omroep Brabant. "Denk aan Borahsahar, Zschusschen en Falkenburg. Die kans is dus vijfentwintig procent. We zijn twee dagen voor een wedstrijd en ik vind ook dat het jou geen moer aan gaat. Als de beslissing genomen wordt, gaan we het eerst met de spelers bespreken."

Het is goed mogelijk dat Erik Falkenburg de vervanger is van Fernandez. Hij zorgde vorige week voor de late gelijkmaker tegen FC Twente (1-1). "De trainer heeft gezegd dat we moeten vechten voor een basisplaats en dat is wat ik aan het doen ben. Ik ben er wel klaar voor", stelt Falkenburg.

NAC staat dit weekend voor een loodzware opgave, zeker omdat er in de reguliere competitie al 47  achtereenvolgende keren niet gewonnen werd in De Kuip. "Statistieken zeggen me niet zoveel. Die kunnen namelijk veranderen door te winnen. Statisch gezien komt de eerste overwinning steeds dichterbij", komt Maaskant met een cliché op de proppen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen