Krul: "Na mijn blessure ben ik goed teruggekomen"

Krul: "Na mijn blessure ben ik goed teruggekomen"

6 maart 2015 – Tim Krul keepte afgelopen woensdag een puike wedstrijd voor Newcastle United, maar een late fout van de Nederlandse doelman leidde de 0-1 thuisnederlaag tegen Manchester United in. Ondanks zijn ongelukkige rol in het duel met zijn oud-coaches Louis van Gaal en Frans Hoek (keeperstrainer) voelt de goalie zich prima.

Krul kreeg de bal in de slotfase van de wedstrijd opeens voor de voeten. Hij werd onder druk gezet door Wayne Rooney en schoof de bal in de voeten van Ashley Young. De vleugelaanvaller van Man United twijfelde niet en schoot Van Gaal en co naar de winst. "Ik was bozer over het feit dat we met alle jongens die keihard knokten meer verdienden dan over de manier waarop ik de bal wegwerkte. Zo'n situatie hoort bij een grote wedstrijd. Rooney staat opeens twintig centimeter van je af als je onverwacht de bal krijgt. Die bal moet voor zijn benen weg. Maar over zo'n momentje kan je niet rouwen", aldus Krul in De Telegraaf.

De doelman van Newcastle geldt als een gerenommeerde keeper in de Premier League. Hij werd aan het begin van het seizoen geplaagd door blessureleed, maar voelt zich nu uitstekend. "Na mijn blessure ben ik goed teruggekomen. Ik wil de laatste tien duels bij Newcastle knallen. De Premier League blijft een waanzinnige competitie. Dat ervaart Van Gaal ook. Als hij vierde wordt, zegt hij zelf, is dat een hoofdprijs. Ik denk dat hij daar gelijk in heeft ook."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021

  3. woensdag 3 maart 2021