Topclubs in Premier League winnen stuk voor stuk

4 maart 2015, 23:09   Bijgewerkt: 5 maart 2015, 00:08

De hoogst genoteerde ploegen in de Engelse Premier League hebben woensdagavond allemaal drie punten bijgeschreven. Manchester United leek lange tijd de verliezer van de volle midweekse speelronde te worden, maar een late fout van Tim Krul hielp de formatie van manager Louis van Gaal aan de winst. Ook Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Southampton, Tottenham Hotspur en Stoke City, de gehele top acht dus, wisten allemaal te winnen.

West Ham United - Chelsea

Zodoende kon Chelsea-manager José Mourinho wederom de felicitaties in ontvangst nemen. Afgelopen weekend legde hij met zijn ploeg beslag op de League Cup, door Tottenham Hotspur in de finale met 2-0 te verslaan. Bijzonder is dat Chelsea dit seizoen al dertien keer de nul wist te houden. De verdediging staat in de huis en dat is duidelijk dé kracht van de Londenaren, samen met de creativiteit van de aanvallers.

Manchester City - Leicester City

QPR - Arsenal en Liverpool - Burnley

Arsenal hield de marge van vier punten met Man City intact, door met 1-2 te winnen bij Queens Park Rangers. Olivier Giroud en Alexis Sánchez maakten in de tweede helft het verschil en zorgden ervoor dat de aansluitingstreffer van QPR-topscorer Charlie Austin te laat kwam. Liverpool maakte ook geen fout, in de thuiswedstrijd tegen Burnley FC. Aanvoerder Jordan Henderson maakte, net als tegen Man City, een schitterende treffer. Daniel Sturridge maakte de zege wat comfortabeler: 2-0.

Newcastle United - Manchester United

Liverpool staat nog drie punten achter op Arsenal en heeft evenveel punten als Manchester United. Van Gaal en co wonnen op de valreep met 0-1 op het St. James' Park van Newcastle United. Tim Krul en Daryl Janmaat (de enige speler bij Newcastle die ieder competitieduel in basis begon) maakten de negentig minuten vol bij de thuisploeg, Daley Blind speelde de hele wedstrijd bij Man United. Vurnon Anita zat op de reservebank, Robin van Persie was geblesseerd. Wayne Rooney stond in de spits, opvallend genoeg kwam Radamel Falcao helemaal niet in actie.

Nadat er een dubieus opstootje had plaatsgevonden met Jonny Evans (Man United) en Papiss Cissé (Newcastle) - beide spelers spuugden naar elkaar - was er sprake van een gesloten wedstrijd, met niet al te veel kansen. Man United kwam niet echt lekker in haar spel en dat gold ook weer voor Angel Di Maria. De Argentijnse miljoenenaankoop stelde wederom teleur en werd na een uurtje spelen gewisseld.

Tottenham - Swansea en Stoke - Everton

Tottenham Hotspur wist met 3-2 te winnen van Swansea City, waar spits Bafetimbi Gomis al vroeg in de wedstrijd in elkaar zakte en gewisseld moest worden. Spurs staat nu zevende met twee punten achterstand op Southampton. De ploeg van coach Ronald Koeman won dinsdag met 1-0 van Crystal Palace. Stoke City won, met Erik Pieters in de basis, met 2-0 van Everton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen