Cissé belt Gervinho om banaan: "Moest weten hoe het zit"

3 maart 2015, 23:34

AS Roma-aanvaller Gervinho dacht naar verluidt - er kwam een opblaasbanaan bij hem in de buurt terecht - dat hij in de Europa League-wedstrijd van vorige week donderdag tegen Feyenoord slachtoffer was van racisme. Maar Sekou Cissé, landgenoot van de Ivoriaan en oud-speler van de Rotterdamse club, heeft Gervinho opgebeld en laten weten hoe het zit.

"Ik ken die plastic bananen nog van mijn eigen tijd bij Feyenoord en weet dat die niks te maken hebben met racisme", zegt Cissé, tegenwoordig actief bij Racing Genk, tegen Voetbal International. "Daarvan heb ik ook nooit iets gemerkt in De Kuip. Ik vond dat Gervinho moest weten hoe het zit en heb hem gebeld."

Gervinho was volgens buitenlandse media witheet en zou hopen op een straf voor Feyenoord. "Maar Gervinho zei dat hij niks wist van die uitspraken in de pers", aldus Cissé. "Hij heeft helemaal niet gereageerd op wat er is gebeurd. Hij was vorige week niet blij, zei hij tegen mij, maar dat kwam omdat hij ook niet precies wist wat er aan de hand was. Ik heb hem uitgelegd dat de Feyenoord-supporters fanatiek zijn, maar niet racistisch. Dat die banaan niks met racisme te maken heeft. Nu is het voor hem ook goed. Ik hoop dat ze bij de UEFA ook begrijpen dat ze deze situatie verkeerd hebben beoordeeld."

De UEFA heeft Feyenoord in staat van beschuldiging gesteld van racistisch gedrag van haar fans. Op 19 maart komt de zaak voor bij de tuchtcommissie van de Europese voetbalunie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen