Immobile leidt Dortmund naar laatste acht in beker

3 maart 2015, 22:31   Bijgewerkt: 3 maart 2015, 23:29

Aan de hand van Ciro Immobile is Borussia Dortmund doorgedrongen tot de kwartfinale van de DFB Pokal. De Italiaanse aanvaller maakte dinsdag met twee doelpunten het verschil in de wedstrijd tegen derdeklasser 1. FC Dynamo Dresden bij de laatste zestien: 0-2.

Aan het begin van de tweede seizoenshelft stond Borussia Dortmund even onderaan in de Bundesliga, maar de laatste weken draait de motor van de equipe van coach Jurgen Klopp op volle toeren. Door vier opeenvolgende zeges in de competitie bezet BVB inmiddels veilig een plek in de middenmoot van het klassement. Vanavond was er ook in de Duitse beker succes, al hield derdedivisionist Dynamo Dresden wel iets meer dan een helft stand.

Geklungel achterin bij Dynamo Dresden leidde in de vijftigste minuut de 0-1 van Dortmund in. Een verdediger van de thuisclub speelde de bal door de lucht breed naar de andere kant van het veld, maar het leder werd onderschept door Immobile en die maakte het af. In blessuretijd sloeg de Italiaan wederom toe, ditmaal scoorde hij ongedekt ter hoogte van de penaltystip. Domper voor Dortmund was wel het geblesseerd uitvallen van Marco Reus in de eerste helft. De spelmaker wordt dit seizoen geplaagd door fysieke ongemakken. Het is nog niet bekend hoe lang Reus deze keer uit de roulatie is.

SC Freiburg was thuis met 2-1 te sterk voor 1.FC Köln. Een korte opleving in de eerste helft was voldoende voor Freiburg om het kwartfinaleticket veilig te stellen. Door een eigen goal van Anthony Ujah werd het in de zeventiende minuut 1-0, zestig seconden later viel de 2-0 door toedoen van Vladimir Darida. Deyverson bracht Köln in de 89ste minuut terug in de wedstrijd, maar het lukte de bezoekers niet meer een verlenging uit het vuur te slepen.

Bayer Leverkusen en Hoffenheim schaarden zich eerder vandaag al bij de laatste acht in de DFB Pokal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen