Galatasaray op drempel halve finale Turkse beker

3 maart 2015, 23:13

Galatasaray heeft een grote stap naar de halve finale van de Turkse beker gezet. De titelverdediger won dinsdag in eigen stadion de eerste ontmoeting met tweedeklasser Manisaspor in de kwartfinale met 4-0. De return is op woensdag 8 april.

Galatasaray verdeelde de vier treffers eerlijk over beide helften. Blerim Dzemaili opende in de 34ste minuut de score, zes minuten later verdubbelde Emre Çolak met een Panenka-strafschop de marge. Sercan Türkeri, de veroorzaker van de penalty, werd met rood van het veld gestuurd. Vier minuten na de doelwissel was Çolak minder scherp vanaf elf meter, maar uiteindelijk werd er door twee kopdoelpunten van Goran Pandev in de laatste 21 minuten toch met ruime cijfers gewonnen (4-0).

Wesley Sneijder had een basisplaats bij Galatasaray en werd in de 56ste minuut naar de kant gehaald. Kort daarvoor had de Oranje-international met een afstandsschot de paal geraakt.