FC Utrecht
1 – 0
Vitesse
SC Heerenveen
3 – 2
AZ

Van der Velden: "Al tien jaar zonder scheenbeschermers"

Van der Velden: "Al tien jaar zonder scheenbeschermers"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 maart 2015 – Nick van der Velden moest zondag in de beginfase van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag noodgedwongen enkele minuten langs de zijlijn doorbrengen. Op last van de arbitrage diende de vleugelspeler van FC Groningen scheenbeschermers om te doen.

Het was tegenstander ADO dat de vierde official op de hoogte bracht. "Ze proberen alles te doen om te winnen. De keeperstrainer van ADO zei dat ik geen scheenbeschermers droeg. Ik vind het zielig", zegt Van der Velden tegen RTV Noord. "Ik speel al tien jaar zonder scheenbeschermers. Dus nu ook niet." De Amsterdammer weet dat dit tegen de regels is. "Ze controleren niet en ik vind het fijn om zonder scheenbeschermers te spelen en daarom speel ik zonder."

Nadat Van der Velden zijn scheenbeschermers om had gedaan moest hij wachten totdat de bal uit het veld was om weer terug te mogen keren. "Ik dacht dat ik er direct weer in mocht, maar ik hoorde later dat de bal eerst uit moest zijn. Voor mijn gevoel stond ik wel tien minuten langs de kant."

Reacties

gerelateerd