Inter slikt pijnlijke thuisnederlaag tegen Fiorentina

1 maart 2015, 20:19   Bijgewerkt: 1 maart 2015, 21:03

Internazionale heeft zichzelf zondagavond een uiterst slechte dienst bewezen in de Serie A. De Nerazzurri gingen in het eigen Stadio Giuseppe Meazza met 0-1 onderuit tegen Fiorentina, een directe concurrent in de strijd om Europees voetbal. Chelsea-huurling Mohamed Salah besliste een gelijkwaardig duel in Milaan namens de bezoekers uit Florence.

Voorafgaand aan het thuisduel met Fiorentina was Inter vier punten verwijderd van de Florentijnse formatie, waardoor de achterstand gereduceerd kon worden naar één puntje. Het was een echte 'zes punten-wedstrijd', aangezien La Viola bij een overwinning op zeven punten voorsprong van Inter zou komen. De ploeg van coach Vincenzo Montella wist deze klus te klaren in de modestad, waardoor Inter een pas op de plaats maakt op de ranglijst. Het blijft steken op plaats acht.

Inter had drie wedstrijden op rij gewonnen en dat zorgde voor het nodige vertrouwen bij de blauw-zwarte formatie uit Milaan. Het elftal van trainer Roberto Mancini wist het goede gevoel echter niet om te zetten in doelpunten. De Milanezen kregen veel kansen, maar het was Fiorentina dat als enige tot scoren wist te komen. Mohamed Salah, in de winter als wisselgeld betrokken bij de miljoenentransfer van Juan Cuadrado naar Chelsea, was tien minuten na rust alert in de rebound en zette de beslissende 0-1 op de borden.

Fiorentina is dankzij de zege al acht duels op rij ongeslagen in de Serie A, waar het nog één puntje achter nummer vier Lazio Roma staat. Het gaat prima met Montella en Co, die midweeks ook al Tottenham Hotspur uitschakelden in de Europa League. In de achtste finale stuit de equipe uit Florence op AS Roma.