Pover AC Milan speelt gelijk bij Chievo Verona

28 februari 2015, 23:05   Bijgewerkt: 1 maart 2015, 01:46

AC Milan boekte vorige week in het eigen San Siro een 2-0 zege op laagvlieger Cesena, maar dat betekent niet dat de ploeg van coach Filippo Inzaghi uit het dal is geklommen. Integendeel. Zaterdag maakten i Rossoneri in de uitwedstrijd tegen Chievo Verona geen seconde indruk en kwamen dan ook niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

AC Milan kwam daarmee voor de achtste keer op rij niet tot winst in een uitwedstrijd. De laatste zege op vreemde bodem dateert van medio oktober vorig jaar, uitgerekend in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi tegen Hellas Verona (1-3). Maar vanavond maakte de gevallen topclub op hetzelfde complex geen moment aanspraak op de drie punten. Het gelijkspel was wel terecht, want Chievo weigerde te profiteren van de Milanese zwakheden.

Vooral de eerste helft was niet om aan te zien. Na de doelwissel schoot Milan nog wel sterk uit de startblokken. Voormalig VVV Venlo-speler Keisuke Honda pegelde de bal van buiten het strafschopgebied tegen de lat. Maar wie dacht dat dit het sein was voor een goede fase van Milan, had het mis. De bezoekers zakten al snel weer terug naar hun povere niveau en dus was 0-0 een logische uitslag, aangezien ook Chievo amper een serieuze kans afdwong.

Domper voor Milan was het geblesseerd uitvallen van Nigel de Jong in de 78ste minuut, vermoedelijk met een blessure aan de hamstring. Marco van Ginkel bleef op de bank bij Milan, dat negende blijft in de Serie A en waar de druk op Inzaghi nog groter is geworden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen