Maaskant en Falkenburg vinden punt terecht

28 februari 2015, 22:51

Met uitzondering van de openingsfase vond NAC Breda-coach Robert Maaskant zijn elftal gelijk aan FC Twente. Toch leek de tegen degradatie vechtende ploeg met 1-0 te gaan verliezen in Enschede, maar in de slotfase sleepte Erik Falkenburg toch nog een punt uit het vuur (1-1). Maaskant is er blij mee.

"Het geloof is er, het voetbal is er, de werklust is er. Die dingen gaan we keihard nodig hebben om te overleven", zegt Maaskant op de clubwebsite. "In de rust heb ik gezegd dat ik de absolute overtuiging miste, verdedigend was het half en aanvallend niet goed. In de beginfase was het matig van onze kant, gaven we de goal te makkelijk weg. Ondanks de 1-0 achterstand zijn we blijven gaan en vonden we het geloof. Op de eerste tien minuten na hebben we een gelijkwaardige wedstrijd gespeeld."

"We hadden vandaag recht op een punt, afgezien van de eerste tien minuten", vond ook Falkenburg. "Ondanks dat we niet veel kansen creëerden, hebben we het Twente wel moeilijk gemaakt. Elk punt is in deze fase belangrijk, zeker als je bij Twente speelt. Je weet dan dat je het heel lastig gaat krijgen. Deze lijn moeten we doortrekken. Punten blijven sprokkelen en ons zo snel mogelijk veilig spelen. We zijn goed bezig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen