Zeefuik maakt hattrick, Hearts bereikt dubbele cijfers

1 maart 2015, 01:23

Met een zuivere hattrick heeft Género Zeefuik de basis gelegd voor een monsterzege van Hearts in de Schotse tweede divisie. De ploeg uit hoofdstad Edinburgh zegevierde zaterdag voor eigen publiek met 10-0 over laagvlieger Cowdenbeath.

Zeefuik had aan vier minuten voldoende om een hattrick te laten aantekenen. De aanvaller, gehuurd van FC Groningen, opende in de 26ste minuut de score uit een strafschop en tekende een minuut later voor de 2-0. Twee minuten daarna was de voltooiing van de hattrick een feit, ook deze keer scoorde Zeefuik vanaf elf meter. Daar hield de productie van onze landgenoot op, maar zijn ploeggenoten namen het gretig over. Zeefuik heeft al acht keer gescoord voor Hearts.

Hearts staat op de drempel van promotie naar de Schotse Premier League. Het staat bovenaan in het Championship, met een voorsprong van twintig punten op de nummer twee, stadgenoot Hibernian. Rangers FC staat derde op 24 punten van Hearts, maar heeft nog drie duels tegoed.