Gouweleeuw vaste waarde bij AZ: "Wil een sterkhouder zijn"

28 februari 2015, 17:01

Jeffrey Gouweleeuw is bezig aan een uitstekend seizoen bij AZ. De verdediger vormt samen met Wesley Hoedt een sterk defensief duo en ontbrak bovendien nog geen wedstrijd bij de Alkmaarders. De 23-jarige verdediger speelde alle 24 wedstrijden mee en dat heeft volgens hemzelf met zijn fysiek te maken. "Dat zegt dat ik heel fit ben", zegt hij tegen RTV Noord-Holland.

Hij is dit seizoen ook nog niet één keer geschorst geweest. "Ik heb geloof ik ook pas drie gele kaarten. Aan het begin van het seizoen is het doel om alles te spelen. Nou tot nog toe gaat dat goed", zegt hij nuchter. Toen hij nog bij sc Heerenveen speelde, was hij vaker geblesseerd. "In mijn beginjaren had ik wel eens kleine pijntjes. Maar je moet in jezelf investeren. Ik weet waar ik mee bezig ben en ik wil constant presteren. Een sterkhouder voor het team zijn en anderen aansturen."

Trainer John van de Brom is tevreden met Gouweleeuw en noemde zijn defensieve koppel vrijdag nog 'het beste centrale duo van Nederland'. "Hij ziet heel goed wat er voor hem gebeurt. Hij kan daarin verbaal nog stappen maken. Hij zou wat dat betreft iets meer van Wesley (Hoedt, red.) mogen hebben. Natuurlijk heeft Jeffrey het postuur en het gevoel om ook af en toe te scoren, maar ik ben meer content als hij met de verdediging op de nul speelt dan dat hij af en toe een goaltje maakt", zegt de coach van de nummer vier van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen