Berusting bij Roda JC: "NEC staat terecht bovenaan"

28 februari 2015, 12:00

Roda JC hoopte na de degradatie uit de Eredivisie kampioen te worden in de Jupiler League, maar dat lijkt niet te gaan lukken. Vrijdagavond verloor de Limburgse formatie met 3-0 op bezoek bij NEC, dat fier aan kop gaat. De Nijmegenaren hebben nu zeventien punten voorsprong op Roda, dat de tweede plaats hoopt vast te houden.

René Trost, coach van Roda, spreekt van een terechte nederlaag van zijn ploeg. "Zij hebben mensen die voorin wel raad weten met de ruimtes en wij wisten dat niet", zegt hij tegen FOX Sports. "NEC Is gewoon de betere ploeg, zij hebben maar één of twee momenten nodig. Wij liepen er de hele wedstrijd achteraan, maar wij hoopten op die ene bevlieging. Op het laatst namen we wat risico en dan weet je dat NEC raad weet met de ruimte die we laten."

Ondanks dat NEC beter was, kon Roda de koploper lang bijbenen. In de slotfase liep NEC echter nog uit. "Dat het nog 2-0 en 3-0 wordt is vervelend. We hebben NEC gewoon veel te weinig pijn kunnen doen. Het is gewoon een goede ploeg die terecht daar staat. Zij hebben een paar kansen nodig om te scoren en wij veel meer, maar tegen NEC hebben we er ook niet veel gehad. We hebben terecht verloren."

Trost berust in het feit dat zijn ploeg de titel kan vergeten. "Wij moeten ons nu voorbereiden op de nacompetitie, want NEC gaat niet zoveel meer weggeven", denkt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen