Bacuna ziet Bacuna contract tekenen: "We lijken wel op elkaar"

Bacuna ziet Bacuna contract tekenen: "We lijken wel op elkaar"

25 februari 2015 – Onder toeziend oog van broer Leandro Bacuna, sinds anderhalf jaar actief voor Aston Villa, heeft Juninho Bacuna zijn eerste profcontract getekend bij FC Groningen. De 17-jarige middenvelder tekende een contract voor vier jaar, dat ingaat op zijn achttiende verjaardag. Dat is over een half jaar, op 6 augustus.

Als talent uit de eigen jeugd mocht Bacuna dit seizoen vier keer meedoen in het eerste. Technisch manager Peter Jeltema is blij dat de middenvelder voor lange termijn aan de club verbonden blijft. "Het is belangrijk dat jonge, talentvolle spelers uit de eigen opleiding aan FC Groningen worden gebonden. Dat is een goed signaal richting de mensen die op Sportpark Corpus den Hoorn prima werk verrichten, naar andere jonge spelers uit onze jeugdteams en de achterban, die zich kan identificeren met eigen opgeleide spelers. Het geeft een impuls en een stimulans. Juninho is een nieuwe exponent uit de opleiding. Hij is technisch goed onderlegd, fysiek sterk, heeft een sterke drang richting het vijandelijke doel en bezit scorend vermogen", zegt hij op de clubsite.

Bacuna stond, naar eigen zeggen, al in de belangstelling van andere clubs. "Tegenwoordig sta je als jonge talentvolle speler al vroeg op de kaart bij scouts en andere clubs. Via mijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat er ook voor mij opties bij andere clubs lagen. Maar ik wil mezelf heel graag in mijn eigen omgeving, in mijn eigen stad en bij mijn eigen club verder ontwikkelen en hier de kansen grijpen, die ik krijg aangeboden. En FC Groningen toont aan dat er ruimte is voor talenten en biedt mij de mogelijkheden. Daar ben ik heel blij mee. Ik hoop me de komende jaren verder te ontwikkelen tot een goede profvoetballer en ben de club dankbaar voor alle hulp, kennis en faciliteiten die ik daarbij krijg aangereikt", laat de talentvolle Groninger weten.

Bacuna hoopt hetzelfde pad te bewandelen als broer Leandro. De twee worden veel met elkaar vergeleken. "We lijken in veel opzichten inderdaad ook op elkaar, qua uiterlijk en lopen bijvoorbeeld", weet hij. "Ik ben ook heel trots op hem, op wat hij nu doet en wat hij in het verleden hier in Euroborg heeft gepresteerd. Maar hij is Leandro en ik ben Juninho Bacuna en heb mijn eigen levensloop. Ik ben er trots op dat ik hier bij FC Groningen mijn allereerste contract heb mogen tekenen en hoop nog een lange voetbalcarrière voor me te hebben."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 5 december 2020

  2. vrijdag 4 december 2020